Cos

product (gol)

Autorizatii si Cetificate de atestare UE

Este necesara o autorizatie pentru lansarea lampioanelor zburatoare?

Nu. Din cunostintele noastre si informatiile primite asupra acestui subiect, nu este necesara nici un fel de autorizatie pentru lansarea lampioanelor zburatoare.

Este recomandat insa in cazul in care lansati lampioane zburatoare la o distanta mai mica de 9 km de un aeroport sau baza militara, sa anuntati autoritatile in cauza, pentru ca lampioanele sa nu fie confundate cu alt fel de semnale luminoase. Acelasi lucru daca lansati lampioane pe plaja marii, va recomandam sa anuntati paza de coasta.

Daca totusi, administratia localului unde doriti sa lansati lampioane zburatoare sau autoritatile locale va cer asa ceva, LampioaneZburatoare.Ro este singura companie de pe aceasta piata care va poate prezenta dovada de conformitate europeana si testare SGS.

Norme UE pentru siguranta consumatorului si a mediului

Lampioane Zburatoare.Ro comercializeaza doar lampioane care corespund normelor de siguranta a consumatorului si mediului din Uniunea Europeana. Acest lucru este dovedit prin prezenta marcajului CE ( conformitate europeana) si a certificatului de testare SGS. Acestea sunt documente cerute prin Directiva 2001/95/CE a Parlamentului European privind siguranta generala a produselor si pe care orice produs comercializat in UE trebuie sa le detina.

Lampioanele noastre au aceste atestate si se pare ca suntem singurii de pe piata lampioanelor zburatoare care detin asemenea certificare de conformitate cu normele de siguranta cerute de UE.

Suntem unici distribuitori in Romania ai companiei: Sky Lanterns Ltd ( Tysea Hill , Stapleford Abbotts, Essex, RM4 1JU United Kingdom)

Dovada Calitatii: LampioaneZburatoare.Ro

 

Lampioanele comercializate de lampioanezburatoare.ro sunt importate din Marea Britanie, tara membra UE unde siguranta consumatorului si a mediului inconjurator este tratata cu cea mai stricta seriozitate. Lampioanele sunt fabricate conform standardelor UE, acest specific model, cel comercializat de noi, primind atat certificatul de testare SGS cat si marcajul CE.

Atat in Marea Britanie cat si in UE este necesar un test general pentru siguranta produselor, acesta este certificatul de testare SGS care atesta ca: produsul corespunde cerintelor Europene.

Marcajul CE este o marcare obligatorie pentru unele produse din Spatiului Economic European. CE este acronimul pentru „conformite europeenne” (lb. Franceza) si inseamna: „conformitate europeana”. Un produs marcat CE inseamna ca acesta este in conformitate cu specificatiile U.E. privind siguranta si sanatatea consumatorului, dar si a mediului.

Marcajul CE este prezent in coltul dreapta jos de pe spatele lampionului ambalat:

Certificatul de testare SGS este disponibil aici:
Certificat testare SGS lampioanezburatoare.ro

Calitatea precara a lampioanelor „ieftine” distrug evenimente in cadrul carora lansarea de lampioane zburatoare ar fi trebuit sa fie punctul culminant.

Din ce in ce mai des auzim de restaurante sau alte localuri care refuza sa lase clientii sa lanseze lampioane zburatoare deoarece au avut experiente negative in trecut. S-a aprins hartia lampioanelor, a picurat ceara pe invitati, au cumparat 50 de bucati din care au functionat doar vreo 20. Din acest motiv am decis sa scriem acest articol, sperand sa tragem un semnal de alarma in legatura cu folosirea lampioanelor zburatoare de calitate inferioara care pot provoca pagube serioase, fara sa vorbim de stricarea unui eveniment ce se voia deosebit de frumos.

Stimati manageri, proprietari de restaurante si clienti, NU toate lampioanele zburatoare sunt la fel. Exista lampioane „ieftine”, care sunt interzise in orice tara civilizata din Uniunea Europeana si lampioane zburatoare de calitate superioara, aprobate ca folosire in UE deoarece prezinta siguranta pentru consumator si pentru mediul inconjurator. Daca aveti dubii asupra calitatii lampioanelor, puteti cere dovada marcajului CE si a testarilor SGS.

Drepturile clientilor

Stimati clienti, nu uitati sa cereti intotdeauna factura sau bon de casa. Aceasta va garanteaza posibilitatea de a returna lampioanele sau orice alt fel de produse in cazul in care sunt defecte sau nu corespund standardelor dumneavoastra.

In cazul in care nu puteti folosi lampioanele zburatoare achizitionate de pe site-ul nostru, din cauza vremii nefavorabile ( ploaie, vant puternic, s.a.) vom rascumpara toate lampioanele in stare si ambalaj original, la pretul de achizitie.

NU uitati legea privind dreptul consumatorului privind cumparaturile online: „Consumatorul are dreptul sa notifice, in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului.”